September tekening uitdaging

September tekening uitdaging

Welkom september en welkom bij mijn persoonlijke tekening uitdaging! Dit voelt als een nieuwe start en ik ben er klaar voor om mijn content produktie uit te breiden. Toen ik begon met mijn bullet journal had ik ook een pagina met dagelijkese doodles om mijn tekentalent te verbeteren. Dat was een plezierige bezigheid en ik wilde zoiets nog eens doen. Het leek me ook leuk om dat te delen op Daenelia Designs. Laten we snel starten!

Tekening uitdaging: elke dag tekenen

Regelmaat is de beste manier om aan je vaardigheden te werken. Een tekening uitdaging waarbij je elke dag een nieuwe tekening maakt, vrij van druk, kan je enorm helpen om beter te worden en vooruitgang te laten zien. Ik heb een aantal dagelijkese tekening uitdagingen gedaan, voor mijn pixel werk, en elk project dat een maand duurde gaf me een duw naar voren in mijn techniek.

(Even terzijde – ik kijk nu naar die pixel dolls en ik wil onmiddellijk weer pixelen. Maar dat zou een afleiding zijn. Ik beloof mezelf hierbij dat ik in mei 2021 weer elke dag een pixel art doll maak, maar dan als aparte uitdaging!)

Tekening uitdaging

Deze september maand leg ik me toe op het maken van een dagelijkse digitale illustratie. Het mag een simpele schets zijn, een doodle, een lopend werkje waar ik steeds verder mee ga: als ik maar elke dag een tekening maak en deel. Ik zet me in om elke dag die tekening te delen via mijn Instagram pagina. Het is namelijk ook geen slecht idee om daar wat regelmatiger te posten.

Tekenen is werk

Op een persoonlijker vlak wil ik de uitdaging gebruiken om tekenen als werk te leren zien. Ik ben het type dat tekenen altijd als een leuke hobby heeft gezien. Ik heb nog heldere herinneringen aan tekenen als 6-jarige en hoe leuk ik dat vond. In restaurants pakte ik de papieren placemat en tekende er op los op de achterkant, terwijl we wachtten op de maaltijd. En als we ergens waren waar geen papieren placemats waren, dan tekende ik in de papieren werkagenda van mijn moeder. Mijn moeder liet mijn tekeningen graag zien, met trots.

Maar ik ben geen 6 jaar meer. Tekenen is een verborgen vaardigheid geworden die ik nu naar buiten wil brengen. Ik heb te lang geen vooruitgang geboekt. Elke dag tekenen als uitdaging zal me weer stappen verder brengen en ook mijn creativiteit aanwakkeren. Tekenen is werk en ik ben van plan beter te worden en betere kwaliteit te leveren.

Dertig dagen, dertig tekeningen

Ik sta te trappelen om te beginnen, maar ik ben ook benieuwd waar ik over 30 dagen sta. Zal het moeilijk worden of word ik makkelijk geinspireerd om elke dag te tekenen? Hoe dan ook, ik zal iets leren deze maand.

Schetsen voor een tekening uitdaging

Het is ook alweer een poosje geleden dat ik nieuwe tekeningen deelde, maar ik heb in de tussentijd wel meer werk gedaan sinds mijn schattige pinguins. Die tekende ik voor een andere tekening uitdaging, trouwens. Er waren zoveel afleidingen dat ik die pinguins nooit heb uitgewerkt voor een t-shirt design. Ik weet dus dat ik dertig dagen lang moet blijven werken. Het zal niet vanzelf gaan. Je moet er wel moeite voor doen. Maar ik kijk er naar vooruit om er aan te werken.

Als je verzoekjes of ideeën hebt, laat gerust een reactie achter of zoek contact met mij via Instagram.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.