Mededeling over privacy


Daenelia.com is mijn persoonlijke en zakelijke website, in combinatie met mijn spreadshirt webshop Design By Daenelia. Het is belangrijk dat je begrijpt hoe ik de informatie van bezoekers en klanten gebruik. Lees dus verder!

Welke data en informatie bewaart Daenelia.com?

Niet veel, maar wel wat. Op dit moment zijn er geen directe verkooptransacties op deze site, maar die is er wel via mijn spreadshirt shop. Zie Spreadshirt voor meer informatie over hoe zij (en mijn winkel via hen) jouw klantgegevens behandelen.

Op Daenelia.com kan ik IP adressen zien, emailadressen die achtergelaten zijn voor de nieuwsbrieven, URLs en emailadressen die bij reacties zijn achtergelaten.

Deze informatie wordt niet doorverkocht of gedeeld met anderen en is alleen bedoeld om Daenelia.com goed te laten functioneren voor bezoekers. Iedere bezoeker mag vragen om gegevens die bij hun bezoek zijn achtergelaten te verwijderen.

Ik maak regelamtig backups, die nooit langer dan 6 maanden bewaard worden (als ik een nieuwe backup maak, verwijder ik de oudste).

Wie ziet de data en jouw informatie?

Daenelia.com is de enige partij in deze die geinteresseerd is in jouw data. De data die je hier achterlaat is voor een groot gedeelte publiekelijk te zien: je reacties en (nickname) naam. Ik werk wel met derde partijen die wat van jouw data kunnen inzien.

  1. Antagonist BV: mijn hostingpartij. Zij zijn verantwoordelijk voor de servers en zo. Maar ze hebben mij beloofd voorzichtig te zijn met jouw en mijn informatie, door middel van hun eigen GDPR statement en verwerkingsverklaring.
  2. Mailpoet: de mailing plugin die ik gebruik voor de nieuwsbrieven. Omdat alle informatie en mailadressen op mijn website worden bewaard, en niet op een externe server, kan Mailpoet niet veel doen met jouw data, omdat zij niet direct toegang hebben tot die gegevens.
  3. Defiance: zij maken de antispam en beveiligingsplugin die ik gebruik. Zij kunnen IP adressen zien om mij te helpen de site te beveiligen tegen nare dingen (en dus ook jouw gegevens beveiligen). Zij hebben ook een verantwoording over hoe zij met gegevens omgaan.
  4. Statcounter: zij geven mij webstatistieken. Dit betekent dat zij IP adressen tonen, eerste bezoekers, terugkerende bezoekers en hoe lang iemand op de site bleek (voor zover zij dat kunnen inschatten), via het account wat ik bij hen heb. Dit account is alleen voor mij toegankelijk en wordt beveiligd met een wachtwoord. Ik zal deze data niet doorverkopen, maar zal in gevallen geanonimiseerde data delen om te laten zien hoeveel bezoeken Daenelia.com heeft gehad. Deze data is niet verbonden aan achtergelaten reacties.
  5. Google (natuurlijk): ik gebruik Google Analytics om mijn website te optimaliseren. Wees ervan bewust dat Google alles weet. Alles. Ik krijg niet zo veel informatie uit GA, en het is geanonimiseerd, maar zoals ik altijd zeg: het internet is een openbare plek.
  6. WordPress: het CMS (content management systeem or blog systeem) wat ik gebruik zou je emailadres kunnen koppelen aan zakern zoals je Gravatar, om je avatar/icoontje te tonen. Natuurlijk worden je reacties opgeslagen, maar deze worden niet gedeeld met WordPress.

Hoe lang bewaar ik details

Jouw reacties zijn onderdeel van de interactie en het is onwaarschijnlijk dat ik deze willekeurig verwijder (maar je mag me altijd vragen jouw reactie te verwijderen!). De web analytics zijn beperkt inzichtelijk en worden maximaal een jaar bewaard, afhankelijk hoeveel bezoekers er zijn: hoe meer bezoekers, hoe korter de bewaartijd. De emailadressen voor de nieuwsbrief worden bewaard zolang ik nieuwsbrieven verzend, en gebruikers kunnen zich altijd uitschrijven.

Hoe kun je jouw data op Daenelia.com opvragen

Neem contact met me op 🙂 Neem contact op via jkc*vdberg*(a)hot*mail.*com (Verwijder * en vervang (a) met het at-symbool/apestaartje).

Ik zal je jouw details toesturen en dan kun je me laten weten wat je wilt laten verwijderen.

Uiteindelijk wordt alle informatie die je achterlaat, vrijwillig in een reactie of toevallig omdat je de website bezoekt en onderdeel wordt van de statistieken, niet doorgegeven of verkocht aan andere partijen. Als ik opmerk dat andere partijen waar ik mee samenwerk niet op dezelfde lijn zitten, dan zal ik niet meer samenwerken met hen.

De informatie die ik zie en gebruik, wordt gebruikt om de website goed te laten functioneren en te beveiligen. En om me te helpen om mijn diensten en produkten bij de mensen te krijgen die daar in geïnteresseerd zijn. Dat is alles.

Maar je mag me altijd benaderen met vragen over deze verklaring.