Dit is Daenelia


Hi! Je bent op deze pagina omdat je meer wilt weten over Daenelia. Daenelia is mijn online nickname en identiteit. Mijn naam is Joyce van den Berg. Je kunt me op LinkedIn vinden onder Joyce Thompson-van den Berg.

Tweetalig

Nederlands en Engels zijn de twee talen die ik spreek en schrijf. Beide talen heb ik grotendeels tegelijk geleerd. Het niveau van mijn kennis van deze talen is dan ook gelijk.

Fun fact: ik heb mijn Britse partner vaak woorden uit zijn taal mogen uitleggen. Tot hij mij het woord ’tannoy’ toewierp en ik in de war was. Wat is tannoy? Het omroepsysteem in een winkel of een andere publieke plaats. Weer wat geleerd.

Schrijft teksten

Misschien dat mijn tweetaligheid wel heeft bijgedragen aan een scherpte op het gebied van taal en communicatie. Het geschreven woord fascineert mij. Aan de ene kant leggen geschreven teksten vast wat taal doet en bedoelt en aan de andere kant toont hoe wispelturig taal kan veranderen. Zoals we nu spreken en schrijven is uniek en zal ongetwijfeld in de toekomst deze periode definieren.

Fun fact: in de onderbouw van de basisschool leerde ik natuurlijk schrijven. Maar wat had ik een hekel aan het schrijven met potlood op papier. Ik zat veel liever achter de ouderwetse typemachine want dat was makkelijker. Wat is een typemachine? Een computer zonder scherm of geheugen…

Bouwt websites

Ik ben nog van voor het openbare internet. De klanken van een modem herken ik zo, mijn eerste pc was een 386 en ik ken Windows al vanaf dat het nummertje nog maar net 3.11 was. Eigenlijk ben ik toen ook al snel begonnen met HTML te leren om websites te maken. Ik had tenslotte een klein beetje ruimte bij mijn ISP om een site op te zetten. Ik ben er altijd mee bezig geweest.

Fun fact: Terwijl ik zelf nog bezig was met HTML als hobby, leerde ik tussendoor aan een meisje van 13 hoe ze een basis-site op kon zetten. Nog geen 6 maanden later toonde ze me trots hoe zij een site had gemaakt voor de onderneming van haar moeder. Ik was nog nooit zo trots.

Maakt foto’s en tekent graag

Mijn creativiteit beperkt zich niet tot het geschreven woord: ik teken en illustreer ook. Ook leg ik graag gebeurtenissen vast met mijn fotocamera. Communiceren met beeld is ook iets wat mij fascineert.

Fun fact: al mijn interesses komen terug in onze hobby Dungeons & Dragons. Schrijven, vertellen, illustreren… Daenelia is ook de naam van een van mijn personages.

Wil je oude tekeningen en dingen zien? Er staat voldoende online. Ga naar Drawception, mijn pixel dolls site of mijn old deviantART.

Daenelia en haar huisgenoten

Wij wonen samen met 1 kat en een chihuahua. Het is goed gelukt om de chihuahua net zo goed te laten luisteren naar Nederlandse en Engelse commando’s. De kat doet enorm zijn best om commando’s in welke taal dan ook te negeren, natuurlijk.