Er zijn zoveel tv-series om te volgen! En dat is anders dan toen ik kind was. Ja, in de prehistorie hadden we maar 1 zender en toen 2 zenders. En dan begon de programmering ook nog eens ergens rond 6 uur in de avond. Daarvoor was er een ’testbeeld’! Pas later kwam er een speciaal woensdagmiddagprogramma voor kinderen, maar tot die tijd keek ik naar series die misschien niet per sé voor kinderen bestemd waren. Ach. Ik heb niks gemist, want nu zijn er ook veel baggerseries voor kinderen. Welke vind ik nu geen bagger?

Nederlandse tv

Eén van de dingen die we nu hebben, en die ik minder had, is dat er veel series beschikbaar zijn in het Nederlands. Ik leerde al snel ondertitels lezen, dat wel. Maar hoe leuk is het niet om naar Kikker en Vriendjes te kijken? Gebaseerd op de phenomenale boeken van Max Velthuis. Ontzettend leuk, en dan natuurlijk voor het slapen gaan de boeken wel voorlezen.

Waar je geen woorden voor nodig hebt, is Mr. Bean. Deze Engelse serie met Rowan Atkinson is eigenlijk ook heel grappig voor kinderen. Mr. Bean komt steeds op grappige wijze in de problemen, maar loopt toch altijd ongeschonden weg.

Wil je meer iets met muziek en poppen: The Muppets Mayhem is de nieuwste Muppet serie die zich concentreerd op de band The Mayhem. Ik geloof niet dat de serie is nagesynchroniseerd, maar dat is dan weer goed om de ondertitels te lezen.

She-Ra and the Princesses of Power is in principe geschikt voor kijkertjes vanaf 6 jaar. Maar omdat er soms toch wel wat enge dingen in zitten, zou ik zeggen dat 8 jaar misschien ook goed is. De serie speelt zich af in een fantasy-wereld, waar prinsessen, maar wel van het stoere soort, samen moeten werken om hun wereld te redden.

Ook in de fantasie-wereld is The Owl House. Voor 9+ denk ik, want hoe leuk en lief de stijl er ook uitziet, er zitten best enge stukjes in. Luz is een meisje dat door een magische deur in een magische wereld komt. Daar kan ze eindelijk worden wat ze wil: een machtige heks die echt magische dingen kan doen. Maar ze mist haar moeder wel heel erg.

En als je met je kinderen samen een serie wil zien, dan stappen we van tekenfilms over naar live-action: The Nanny. In deze oude serie komt een jonge vrouw te werken als nanny bij een gezin met drie kinderen. En een butler. Dus het is wel een beetje een verwende boel daar. Toch nog steeds heel erg leuk om te kijken. Laat maar eens zien hoe de wereld was zonder mobiele telefoon!

En ook leuk is de serie Doogie Howser, MD, met Neil Patrick Harris, als jonge dokter. Wel heel erg jong, want Doogie is nog maar net 16 jaar en al arts in een ziekenhuis. Beetje gedateerd, maar ook wel weer leuk.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *