Sinterklaas is geweest en kerst glinstert al om de hoek. Dit is het weekend waarin je nog even rustig adem kan halen voor je heen en weer rent om de boodschappen op tijd binnen te halen en exact te plannen wanneer je naar welk familiehuis gaat. Maar ook als je met kerst lekker rustig thuisblijft met een bord nasi, dan nog is dit een fijn weekend om even voor jezelf te hebben. Tijd voor een film?

Deze film heb ik zelf recent gezien en het is wel even een lange zit met drie uur. Maar doe zoals ik en knip de film in twee. Joaquin Phoenix stapt weer in een hele nieuwe rol, die van Beau. Een man met een complex van angst en paranoide trekjes. Wanneer zijn moeder onverwacht overlijdt, zet hij alles in om op tijd op de begrafenis te komen. Gaandeweg zie je hoe zijn relatie met zijn moeder hoogstwaarschijnlijk was. En alles lijkt hem tegen te zitten. Maar is zijn realiteit wel ‘de waarheid’ of ervaart hij de dingen gewoon anders? Beau is Afraid is een vreemde maar echt mooie/leuke film.

Waar is Beau is Afraid te zien?

Voor een meer vriendelijkere familiefilm is het magische Hugo een aanrader. Hugo ‘woont’ in een treinstation. Daar maakt hij kennis met een meisje, die hem helpt om het geheim rond de dood van zijn vader op te lossen. Ondertussen wordt Hugo lastiggevallen door een agent van het treinstation, die het maar niks vindt dat Hugo daar rondhangt. Best wat spanning, maar ook heel dromerig. Voor volwassenen die van films houden en wat gescheidenis kennen zitten heir verwijzingen in naar de eerste films. Voor kinderen is dit gewoon een spannende, magische rit, waarbij de kinderen uiteindelijk winnen.

Waar is Hugo te zien?

Nog een klassieke film voor de hele familie: Mrs. Doubtfire, met Robin Williams. Na een scheiding probeert de vader van het gezin toch meer tijd door te brengen met zijn kinderen. Zijn slimme, weldoordachte plan is om als nanny verkleed bij zijn ex in dienst te gaan. Maar hij moet dan dus wel steeds als mevrouw Doubtfire verschijnen en dat is soms best wel lastig. De clou zit er natuurlijk in dat vader nu inziet hoeveel werk er in het opvoeden van kinderen zit en dat het meer is dan alleen de leuke vader uithangen. Beetje in de lijn van Tootsie, want de lol zit er vooral in dat Robin Williams een geloofwaardige vrouw neerzet.

Waar is Mrs. Doubtfire te zien?

Rustin – Deze film staat nog op mijn kijklijst, maar ik heb er best zin in om misschien dit weekend de film eens te kijken. Dat er nog veel is om gelijke rechten voor iedereen te bewerkstelligen is helaas nog een ding, maar dat dat al zo lang een onderwerp is en niet iets van de laatste tijd … Waar is Rustin te zien?

The Death of Stalin – Het is soms moeilijk om een serieuze en nare tijd als komedie neer te zetten. Deze film is echt wel om te lachen, maar is ook gebaseerd op feiten en echt nare mensen. Iets harder dan bijvoorbeeld JoJo Rabbit. Waar is The Death of Stalin te zien?

Spinning Gold – even terug naar de jaren 70? Deze film over een muziekproducent heeft voor een groot deel de juiste vibe. Kijk het voor de muziek, het verhaaltje eromheen is dun, maar niet slecht. Waar is Spinning Gold te zien?


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *