Dus je hebt 12 kerstfilms van mij gekregen. Maar wat als je nou geen hele filmavond wilt inrichten, maar wel ‘iets’ van kerst op TV wil meekrijgen? Dan zijn er ont-zet-tend veel tv afleveringen in kerstsfeer! En soms zijn die ook gewoon los te zien. Sommige streamingdiensten hebben er zelfs een aanbevelingenlijstje van. Maar, laten we eerlijk zijn, die algoritmes zijn knudde. Dus hierbij mijn eigen aanbevelingen, en wat ik zelf ook echt niet oversla aan tv afleveringen met kerst.

Familiekerst afleveringen

Malcolm in the MiddleChristmas (S3.E7): Malcolm en zijn familie vieren kerst. Dat lijkt een simpel gegeven, maar de familie is een beetje … anders. Omdat Malcolm en zijn broers zich misdragen, besluit moeder Lois om de kerstboom en alle kado’s op te bergen in de garage, achter slot en grendel. Francis, de oudste broer, is ondertussen naar Oma gestuurd, omdat die nu alleen is met kerst. En voor je denkt ‘oh, wat zielig’: oma is niet zo’n fijne oma.

The SimpsonsGrift of the Magi (S11.E9): De familie Simpson heeft veel kerstafleveringen, maar deze is wel erg leuk. Een speelgoedfabrikant gebruikt de leerlingen van Bart en Lisa’s school als testgroep voor nieuwe (kerst)kadootjes. Want daar draait kerst toch om?

The Royle FamilieThe Royle Family at Christmas (S3.E7): Een heerlijke kerstaflevering van deze Engelse sitcom. Moeder Barbra heeft een kerstmaaltijd gemaakt, de kinderen en het eerste kleinkind komen langs en ook oma is erbij. Vader Jim voelt zich nogal verwaarloost, terwijl hij zijn stoel, zoals gewoonlijk, niet uit komt.

Het Ergste kerstfeest

It’s Always Sunny in PhiladelphiaA Very Sunny Christmas (S6.E13): De verhaallijnen lopen weer door elkaar. De tweeling Dennis en Dee willen hun vader de stuipen op het lijf jagen én kadootjes scoren door hem een echte Christmas Carol te laten beleven. Mac en Charlie komen erachter dat hun jeugd-kerstmissen niet helemaal normaal en gezellig waren. Charlie wil daarom de confrontatie aangaan met Santa.

FuturamaX-Mas Story (S2.E8): In de toekomst het kerst Xmas en is Santa Claus een robot. Een gemene robot.

BottomHoly (S2.E5): De roomies Ritchie en Eddie vieren samen kerst in hun nogal verwaarloosde appartement. Ritchie heeft er veel in geinvesteerd en wil de perfecte Engelse kerst vieren, met spruitjes en spelletjes. Maar alles loopt nogal in de soep, totdat Ritchie erachter komt dat hij een belangrijke taak op zich mag nemen.

Een serieuzer kerstfeest

HouseIt’s a Wonderful Lie (S4.E10): Dr House komt eindelijk een patient tegen die compleet eerlijk is. Te eerlijk? Tegelijk heeft House het ook druk met onrust zaaien bij het kerstfeest met zijn team en de lootjes die getrokken zijn. De afleveringen van House zijn eigenlijk ook prima los te zien.

Mad MenChristmas Waltz (S5.E10): Voor Mad Men is er wel wat meer continuiteit nodig, maar misschien is deze aflevering wel waardoor je besluit om de hele serie van voren af aan te kijken. De spanningen op het reclamebureau nemen toe met geldproblemen, deadlines en scheidingspapieren.

Black MirrorWhite Christmas (S2.E4): Drie korte verhalen bij elkaar in een raamvertelling in een lange aflevering van Black Mirror. Bij ieder verhaal gaat het om technologie die ons leven veruineert, maar ondanks dat het nare verhalen zijn, wel heel mooi. Niet kijken als je moeite hebt om daarna weer vrolijk lachend aan tafel te gaan zitten.

Speciale aandacht

M*A*S*HDear Dad (S1.E12): In het veldhospitaal schrijft Hawkeye een brief aan zijn vader, met alles wat er rond kerst gebeurt in het oorlogsgebied. En toch is het een warme en leuke aflevering.

Mr. BeanMerry Christmas, Mr. Bean (S1.E7): De stuntelige Mr. Bean gaat kerstinkopen doen in Harrods. Later probeert hij een kerstdiner te maken voor zijn vriendin en haar een kerstkadootje te geven.

Mork & MindyMork’s First Christmas (S1.E12): Mork is een buitenaards wezen die bij Mindy woont. En hij heeft nog nooit van Kerst gehoord. Of van sneeuw …

CommunityAbed’s Uncontrollable Christmas (S2.E11): Abed, een van de volwassen studenten aan de Community college, wordt met Kerst wakker en alles om hem heen in in klei-animatie. Samen met zijn mede-studenten gaat hij op zoek naar de betekenis van kerstmis.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *