Jaaa! Tijd voor lange avonden, op de bank, warm dekentje, kopje thee, bonbonnetje en een fijne, fijne film. Even geen griezelige films, geen ontzettend lange films maar om te lachen of om te ontspannen. Wel met een beetje drama, dat mag. Zet de waterkoker maar vast aan.

The Breakfast Club

SkyShowtime – Was je net als ik tiener in de jaren 80, dan ken je deze film in ieder geval van horen zeggen. En hoewel mijn favo-jaren-80-film nog steeds Ferris Bueller’s Day Off is, is The Breakfast Club wel een lekkere nostalgische film. Vijf tieners op een middelbare school moeten op zaterdag terugkomen om een essay te schrijven. Ze hebben allemaal wat uitgevroten wat door de school niet op prijs werd gesteld. De vijf zijn allemaal verschillende typetjes die eigenlijk in andere werelden op school leven. Maar als je een zaterdagochtend samen doorbrengt , ontstaat er blijkbaar toch een band.

Three Amigos!

Prime Video – Degelijke en simpele comedy. Drie acteurs worden aangezien voor echte helden en ingehuurd om een bandietenleger te verslaan in Mexico. Maar dat loopt natuurlijk niet helemaal zoals verwach, of eigenlijk: precies zoals je zou verwachten. Het is een heerlijke film om lekker ontspannen te kijken, eventueel met de hele familie.

Eternal Sunshine of the Spotless Mind

SkyShowtime – Een iets dramatischere film over liefdesverdriet en verliefd worden. Wel heerlijk om vanaf de bank te kijken en je mee te laten slepen in het verhaal: jongen ontmoet meisje, jongen wordt verliefd, meisje ook. Eind goed, al goed? Of misschien toch niet?

Monty Python and the Holy Grail

Netflix – Monty Python staat voor bizarre en surrealistische humor. Daardoor is het erg verrassend. Dat zie je ook in hun versie van de verhalen rond Koning Arthur en zijn ridders. Arthur is op zoek naar de Heilige Graal en reist stad en land af om hulp te zoeken. Echt een aanrader als je een beetje zin hebt om de slappe lach te krijgen.

Bohemian Rhapsody

Disney – Deze film zit vol muziek van de Engelse band Queen. Want het is de biopic van de band, of specifiek van Freddy Mercury. Ook als je niet per se van hun muziek houdt, is het altijd leuk om te zien hoe een groep muzikanten een bekende groep worden. Freddy had natuurlijk ook een zeer bewogen leven en haalde er uit wat er in zat.

Pride

HBO Max – Bonusje. Pride gaat over Wales, ten tijde van de stakingen in de mijnen. De mijnwerkers zijn de slechte condities en lage lonen zat. In Londen komen activisten van Pride samen om geld op te halen voor de mijnwerkers. Maar die zijn in eerste instantie niet echt toeschietelijk om dat geld aan te nemen. Dus gaan de jonge actvisten maar naar Wales om ze ter plekke te ondersteunen. En dan blijkt dat ze meer gemeen hebben dan ze dachten. Het idee dat je samen een vuist kan maken voor een achtergestelde groep is nu ook wel een mooi verhaal.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *