Ik weet dat we door streaming (en vroeger al door videobanden en discs) onze tv avonden nooit meer hetzelfde zullen zijn. We kijken achteraf wanneer het ons uitkomt en dan is het aanlokkelijk om meteen een serie te bingen. Maar wat als je nou eens een avond hebt waarop je steeds dezelfde serie kijkt, met een hele week er tussen? Of dat je zelfs een avondje zelf ‘programmeert’ met één aflevering van drie verschillende series? Dat kan ook. Ik noem het de tv-gids-simulatie!

Vrijdagavond: het weekend begint

Birdgirl (cartoon): Laten we de avond beginnen met een volwassen tekenfilm. Birdgirl is een komische tekenfilm met absurde situaties en personages. Het speelt zich af op de werkvloer van een groot bedrijf, waar Judy (aka Birdgirl) de CEO is. Vreemder dan je eigen werkplek en dus krijg je de kans je eigen absurde werkweek even los te laten. (HBO Max)

Boston Legal (advocatenserie): Verder bordurend op het thema werkplek, zou Boston Legal een mooie serie zijn voor de vrijdagavond. Sterker nog, wij hebben de serie ook op onze vrijdagavond gehad. Een advocatenkantoor met de oude ster-advocaat Denny Crane (William Shatner) en de jonge advocaat Alan Shore (James Spader). Elke week een andere case, gast-sterren en humor. (Disney+)

Cheers (sitcom): Als afsluiter voor de vrijdag blijf je dan in Boston met Cheers (die nu nog alleen op disc te zien is). Een oud-sporter heeft een bar in Boston, met de reguliere stamgasten en de perikelen rond zijn liefdesleven. Uit deze serie ontstond ook Frasier. En die serie is wel weer te zien op SkyShowtime.

Zaterdagavond: knus op de bank

Big Mouth (cartoon): Hoe omschrijf je Big Mouth? Een tekenfilm voor volwassenen over de aanstormende pubertijd. Of een tekenfilm voor pubers over de aanstormende volwassenheid? Zoiets. Een komische kijk op pubers, seks, romantiek misschien en de invloed van je veranderende lichaam en hormonen. Als je van een beetje cringe houdt. (Netflix)

Castle (detective): Aangezien Nathan Fillion één van de idolen is van een van de personages in Big Mouth is het leuk om dan verder te gaan met Castle. Nathan Fillion speelt daarin een thriller-schrijver die (a la Jessica Fletcher) helpt bij echte criminele zaken. Ja. Omdat hij een puberkind heeft ook een beetje cringe hier en daar. Je zal maar zo’n vader hebben. (Disney+)

Our Flag Means Death (rom-sitcom): Een beetje vreemde eend in de bijt, want hoewel deze serie echt wel grappig is, is het geen standaard sitcom. Het is meer een romcom en aangezien ik niet van romcoms hou, is dit géén romcom. Dus ik denk dat nu alles duidelijk is. Nee? Okay, dit gaat over twee piraten. En een hele boot vol piraten. Heel losjes niet gebaseerd op de daadwerkelijke Blackbeard en Stede Bonnet. Maar denk eens na: waarom wilde sommige mannen nou per se de zee op? Was dat niet de ultieme manier om je te onttrekken aan de normen en waarden die aan wal golden? Echt een leuke serie. (HBO Max)

Zondagavond: klaar voor de week

Star Trek: Lower Decks (cartoon): Aan het einde van het weekend ben je vast nog niet helemaal klaar voor de maandag. Dus een serie over een ruimteschip en haar bemanning om je even weg te voeren van de dagelijkse dingen. Je hoeft geen Star Trek fan te zijn om deze serie leuk te vinden. De humor is best toegankelijk, maar wel heel erg science fiction. Lower Decks laat zien hoe het voor de ‘gewone bemanning’ is aan boord van een Star Trek schip. (Prime Video)

Mad Men (drama): Nog een serie om de maandag nog even uit te stellen. In Mad Men volgen we de reclameman Don Draper en zijn gezin. Maar ook de mensen met wie hij samenwerkt op het reclamebureau. En dat in de tijd dat de telefoon nog aan een kringelkoordje vast zat. Een prachtige serie, met mooie kostuums en kleding. Een een verhaallijn waarbij je steeds weer op het puntje van je stoel zit. (Prime Video)

Community (sitcom): Stel, je zou terug naar school gaan. Dan zou je in de VS op een community college terecht kunnen, waar mensen die hun opleiding niet helemaal af hebben alsnog hun diploma’s kunnen halen. Zo ook de advocaat Jeff, die de benodigde papieren mist. In deze ‘ensemble cast’ tv serie zijn er genoeg personages om om te lachen, en om te geven. Community is een komische serie met een aantal verrassende afleveringen (vooral de kerst-afleveringen!). (Prime Video én Netflix)


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *