Kijk jij op tegen Halloween omdat je zeker niet van enge films houdt? Dan lijkt het me een uitdaging om toch films voor je te vinden die een beetje Halloween-achtig zijn, maar zeker niet griezelig. Je hoeft niet diep de horror in om toch een beetje de wintertijd in te luiden met films voor de donkere avonden. Laten we op zoek gaan naar feel good in halloween-stijl!

Maleficent (2014)

De boze stiefmoeder uit Doornroosje, de schone slaapster, was in de Disney-tekenfilm best een griezelige dame. Maar wat is haar verhaal? En dan blijkt dat er een trieste geschiedenis achter zit. Natuurlijk. Want als je iets ergs hebt meegemaakt, mag je je stiefdochter vervloeken. Hoe dan ook, deze film is op dit moment te zien op Disney+, net zoals het tweede deel.

Frankenweenie (2012)

Het ergste wat je kan overkomen: je geliefde hond overlijdt! Net als Frankenstein probeert het jongetje in deze film zijn geliefde hond weer tot leven te brengen. Het is een leuke film, die ook een beetje zielig is. Op dit moment is deze film te zien bij Disney+.

Coco (2017)

Technisch gezien is dit een film over de Dag der Doden, maar zo lief en intens feel-good dat dit een hele goede keuze is voor Halloween. Coco is een mooie muziekale film waar ik al eerder over geschreven heb. Deze film is nu te zien bij Disney+.

Edward Scissorhands (1990)

Dit is een echte feel-good film met een raar randje en dat vind ik altijd erg leuk. Edward is een vreemde jongeman met scharen in plaats van handen. Hij is gebouwd door een nog vreemdere man, die nu overleden is. Edward komt zo in aanraking met ‘normale’ mensen en probeert nieuwe vrienden te maken. Edward Scissorhands is nu te zien bij Disney+.

Willy Wonka and the chocolate factory (1971)

Roald Dahl was altijd goed voor best enge verhalen die je toch lekker weg kon lezen. Willy Wonka (de originele film uit 1971) is daar ook een mooi voorbeeld van. En dan nog zijn een paar scherpe randjes van het verhaal weggelaten! Volgens mij is deze film even nergens te streamen.

The Addams Family (1991)

De tv serie was natuurlijk al oud toen deze film gemaakt werd. En nu kunnen we ook genieten van de serie Wednesday. De film is eigenlijk heel lief, ondanks de griezel-elementen. Juist omdat de familie alles wat griezelig is als normaal behandeld, zoals een wandelende losse hand, is dit zeker geen enge film. Deze film is op dit moment te zien bij SkyShowtime en Netflix.

Death Becomes Her (1992)

Je kent het verhaal van Oscar Wilde misschien wel, over Dorian Gray. Twee actrices ontdekken een manier om voor altijd jong te blijven, maar dat heeft natuurlijk consequenties. Een leuke comedy. Maar op dit moment nergens te streamen, lijkt het. Of toch! Skyshowtime heeft deze film in het assortiment op dit moment.

The Witches of Eastwick (1987)

Gebaseerd op een boek van John Updike. Drie vrouwen in een kleine gemeenschap vallen door hun manier van leven een klein beetje buiten de boot. Dan komt er een interessante man naar het dorp en worden zij helemaal door hem ingepalmd. Helaas lijkt het dat deze film op dit moment nergens te streamen is. Gelukkig heb ik ‘m op dvd.

Dark Shadows (2012)

Een bijzondere en zonderlinge familie woont al jaren in een klein dorpje aan een kust ergens in de Verenigde Staten. Dan blijkt dat ze een voorvader hebben die vampier was. Of is, want hij blijkt niet dood te zijn. Hoewel we dus te maken hebben met vampieren, moorden, heksen en nog meer, is dit echt een comedy. En deze film kun je op dit moment zien bij SkyShowtime.

Stardust (2007)

Stardust is een heerlijke film, waar toevallig ook heksen in voorkomen. In principe is het gewoon een romantisch verhaal over een jongen die indruk wil maken op een mooi meisje. Deze film kun je op dit moment zien bij SkyShowtime.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *