Het is wel duidelijk waar mijn voorkeur bij films ligt, toch? Ik heb dan ook drie tips voor science fiction films, waarvan ik zeker weet dat niet-scifi fans ze ook leuk kunnen vinden. Dat is namelijk het mooie van science fiction, dat het vaak een extra genre laagje is, wat rustig over maatschappij-kritische films, comedies of actiefilms kan worden gelegd. Dus ook als je van drama houdt, kijk mijn lijstje eens door voor dit weekend.

Downsizing

Downsizing is niet een film over minimaliseren en het weggooien van je overtollige spullen. Nee, het gaat juist over jezelf verkleinen en daardoor minder belastend te kunnen leven. Toch een groter huis, als het op poppenhuisschaal kan! Ik moest natuurlijk ook denken aan die oude boeken van Pinkeltje, over een volk van kleine mensjes, niet groter dan je pink. Leek me zo fantastisch als je dan in je poppenhuis kon wonen. Ideaal, toch? Natuurlijk laat deze film zien dat je daarmee ook niet alle problemen oplost en misschien zelf wel weer nieuwe maatschappelijke problemen mee veroorzaakt.

Moon

Moon is iets minder koddig. Stel je voor dat je een contract voor 3 jaar hebt, waarbij je op de maan werkt, in je eentje. Je hebt wel verbinding via video met je vrienden en familie, maar verder ben je … alleen. Zou je dat doen, en denk je dat het gezond is? In deze film speelt Sam Rockwell zo’n man, en hij staat aan het einde van zijn contract en mag dus bijna naar huis. Natuurlijk gaat er iets mis!

Galaxy Quest

In Galaxy Quest speelt Sam Rockwell een iets komischere rol, gelukkig. Een groep acteurs die beroemd zijn geworden als helden aan boord van een ruimteschip in een tv show komen terecht in een echte galactische strijd. Hier valt veel te lachen. Naast Sam Rockwell zie je ook Tim Allen, Sigourney Weaver en Alan Rickman. Acteurs die acteurs spelen, die helden spelen. Hm.

Extra tips:

Mocht dit je niet trekken, kijk dan eens of The Martian iets voor je is. In deze film strand een man alleen op Mars en moet zien te overleven. Klinkt allemaal heel wetenschappelijk en geloofwaardig. Of kijk Spaceballs voor een echte spoof die de draak steekt met alles wat science fiction of Star Wars is. En als je denkt dat je toch wel eens een échte Star Trek film wilt zien, kies dan voor The Wrath of Khan. In deze tweede film van de originele cast zit spanning en iconische scenes. Genoeg tips om een weekendje meet te vullen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *