In deze sitcom draait het om Katie, een jonge vrouw die bij een tv station werkt als journalist. Haar moeder heeft nu veel vrije tijd en besluit om als stagiaire bij het station te komen werken. Niet zo’n groot probleem, maar moeders is nogal overheersend. Katie is in haar ogen nog niet volwassen genoeg om zelf dingen te doen. Het is tenslotte een boze buitenwereld waar ze in werkt. En daar is de ruimte voor de humor in Great News.

Awkward!

Zelf heb ik ook een vakantiebaantje gehad bij het bedrijf waar mijn moeder werkte, op dezelfde afdeling. Ik stond er op dat ik haar bij haar voornaam zou noemen, en toch glipte er wel eens een ‘mams’ tussendoor. Gelukkig was mijn moeder niet zo’n type als die van Katie, want dat zou ik na 3 dagen al gillend zijn weggelopen (maar ik was dan ook een puber: alles was awkward).

Katie vervalt ook snel in puberaal gedrag, wat natuurlijk voor haar moeder weer reden is om vooral nog meer te moederen. Gelukkig is dit niet de enige hoek van de serie. Naast Katie en haar moeder is er nog de rest van het team. De oudere nieuwslezer, die nog niet wil toegeven dat zijn glorietijd erop zit. De jonge nieuwslezeres die alleen maar fluf-onderwerpen interessant vindt. De redacteur die alles in goede banen moet leiden, maar zelf eigenlijk niet echt veel ervaring heeft. Allemaal leuke personages.

Licht en luchtig

Soms wil je ook gewoon een simpele opzet voor een comedy serie. Niet te ingewikkeld, niet te saai. Great News is zeker een optie voor een leuk halfuurtje lachen. De grapdichtheid is best hoog en we hebben het een paar keer gehad dat we een grap-opzet misten, omdat er zo veel gebeurde. Het zijn ook geen ingewikkelde grappen waar je heel hard over na moet denken. Maar het zijn juist leuke scenes, die als een warm dekentje over je heen liggen. Lekker comfortabel.

Het is herkendbaar. Want ook als je geen moeder (of vader) hebt die constant belt, eten voor je maakt of zaken voor je regelt, dan herken je misschien de situaties op de werkvloer bij het tv station in Great News. Collega’s die hun eigen ding doen, terwijl ze moeten samenwerken. Of de generatieverschillen tussen de oudere nieuwslezer en de jongere nieuwslezer. Allemaal erg grappig. En natuurlijk is er kantoor-romantiek, maar ook haat en nijd.

23 afleveringen kort

De tv serie werd na 2 seizoenen gecancelled. Er zijn maar 23 afleveringen en als je dus van bingen houdt is dit een goede serie. Als je van 30 Rock houdt (blijkbaar, want dat heb ik nog niet gezien) of Unbreakable Kimmy Schmidt (wel gezien: erg leuk), dan zou je deze serie ook leuk kunnen vinden. Het is van dezelfde makers/producers met ongeveer vergelijkbare humor. Kimmy Schmidt vond ik dan wel weer leuker, maar het ligt dicht bij elkaar.

Ook is Great News ideaal om met je familie te kijken. Heerlijk toch om af en toe je moeder een steekje te geven, dat zij misschien ook is zoals Katie’s moeder. Met liefde, natuurlijk. Maar het is vooral ideaal omdat ik niet denk dat iemand echt aanstoot kan nemen aan de onderwerpen in de serie. Het is leuk, het blijft leuk en toont dat humor echt niet altijd bijna-kwestsend hoeft te zijn om toch grappig te zijn. Ik raad het aan, hoor.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *