Er is niks fijners dan in het weekend tijd vinden om een film te kijken. Maar ik zie soms ook door de bomen het bos niet meer. In mijn collectie van dvd/bluray is het nog wel makkelijk zoeken naar iets leuks. Maar waar streamen de leukste films? Ik geef je 3 tips die je op weg kunnen helpen om nou eens niet naar de standaard aanbevelingen te kijken.

Muziek en romantiek: West Side Story

De originele film uit 1961 kun je streamen via Pathé Thuis. De remake uit 2022 is te zien op Disney+. West Side Story is een musical over een jongen die een meisje ontmoet, ze worden verliefd en dan … gaat het helemaal mis. Hun vrienden en familie vinden het maar niks. En dus proberen ze toch stiekem samen te zijn. Beide versies hebben hun goede kanten. De oude versie heeft mijn persoonlijke voorkeur, omdat ik de uitvoering van de muzieknummers beter vind. En in de remake snap ik niet dat het meisje valt voor die jongen. Wil je iets van hetzelfde: op Disney+ én Pathé Thuis kun je ook Romeo & Juliet streamen.

Dune: science fiction en zand

Ook bij deze film heb je minimaal twee smaken: de originele film uit 1984 is te zien via ViaPlay, Pathé Thuis en Canal+ Series. De remake uit 2023 is te zien via HBO Max en Pathé Thuis. Dune is het verhaal van de jonge Paul Atreides die met zijn familie verhuist naar de zanderige planeet Duin. Pauls vader is een belangrijke man, die voor zijn leven moet vrezen als de Keizer van het Universum hem te gevaarlijk acht. En Pauls moeder heeft ook zo haar eigen fouten gemaakt, die betrekking hebben op Paul. In de originele film zie je Sting terug in een mooie rol. Maar de nieuwe versie heb je Timothee Chalamet. Maak je keuze. Of kijk Star Wars (Disney+), want die heeft enige verhaallijnen van Duin overgenomen.

Familiefilm: Coco! Ook muziek!

Wil je liever iets zien met het hele gezin: kijk dan Coco op Disney+. Humor, muziek, mooi verhaal dat je tot traantjes beweegt. Heerlijk wegzakken op de bank en laat maar over je heen rollen. Miguel betreed het dodenrijk om zijn familie beter te leren kennen. Maar kan een levend jongetje daar wel zomaar naar binnen? Wat zijn de familiegeheimen? Waarom mag hij geen muziek maken?? Allemaal prangende vragen die je aan het eind beantwoorden kan.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *