Er kwam een trailer voorbij en ik dacht: ‘Oh! Het is weer tijd voor een blogpost over nieuwe films!’ En ja, dit is een makkelijke post omdat er voornamelijk links naar trailers in staan. Maar misschien heb je deze nog niet op je lijstje staan van films die je misschien wel wilt zien. Van het vorige lijstje heb ik twee films uiteindelijk gezien: Confess, Fletch (was aardig) en Black Panther: Wakanda Forever (viel helaas tegen). Ik ben benieuwd welke films ook aan mijn verwachtingen gaan voldoen.

Napoleon

Een Biopic. Met Joaquim Phoenix. En historisch. Natuurlijk ben ik hier nu al laaiend enthusiast over! Al in Gladiator liet Phoenix zien dat hij een bijzondere acteur is. En hij heeft in bekende films gespeeld, zoals Walk the Line (Johnny Cash) en Joker (als Batmans Joker). Maar het is juist ook door zijn ‘kleinere’ films dat ik hem echt ben gaan waarderen. En het is moeilijk om te zeggen wat de kleinere films zijn, want als ik naar zijn filmografie kijk, dan staan daar zulke imposante titels tussen. Ik had tot 5 minuten geleden geen interesse in Napoleon. Maar nu wil ik ineens alles over hem weten.

Corner Office

Iets anders. Ook een groot acteur. Jonn Hamm werd natuurlijk het bekendst door Mad Men, de tv serie over een advertising company. In Mad Men had zijn personage een corner office, toch? Het meest presigeuze kantoor in een gebouw is een hoek-kantoor: ramen aan twee kanten en vaak ook iets ruimer dan standaardkantoortjes. In deze film is er blijkbaar een geheim kantoor, die toch wel op dat kantoor uit Mad Men lijkt. Maar dat is vast toeval.

One Love

Biopics. Muziek. Vrede. Deze film heeft te lang op zich laten wachten. Bob Marley toonde aan dat je met muziek echt iets kan bewegen. Dat je een boodschap kan uitdragen die misschien niet iedereen wil horen, maar die wel uitgesproken moet worden. Ik ben heel benieuwd. De trailer ziet er goed uit, maar het komt nog wel eens voor dat daar dan ook alleen de beste stukjes in zitten en de rest van de film tegenvalt. Ik hoop van niet.

White Bird

Wow. Het is lastig om een film met twee geweldige actrices te vinden. Maar in White Bird zien we Gillian Anderson én Helen Mirren. Gebaseerd op een boek (dat ik nog moet lezen) over de Tweede Wereldoorlog en hoe je in de donkerste tijden elkaar toch nog kan helpen. Het ziet er mooi uit.

https://www.youtube.com/watch?v=8l8Fz0ObiEw

En ook …

Laten we dan nog een paar trailers er aan vastplakken, gewoon omdat het kan. Het blijft een feit dat ik géén film kan vinden, behalve Barbie, in het blockbuster genre met een vrouwelijke hoofdpersoon. Raar, he? Dan maar Next Goal Wins, over voetbal.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *