Elke dag van de week kijken wij samen één aflevering van een tv serie. Op sommige dagen hebben we tijd voor een ochtend-tv-serie, of bij de lunch (omdat we thuis werken) en een aflevering voor we gaan slapen. Ik denk dat een deel van mij het voorgeprogrammerde tv-kijken mist waar ik mee ben opgegroeid. Wij allebei, misschien. Zo is woensdag voor ons Star Trek dag omdat wij dan Star Trek keken op BBC2. Romantisch, want toen kenden we elkaar nog niet, maar we keken dus wel naar dezelfde serie op dezelfde tijd. Nou ja. Laat me delen welke series we de komende week (weken) gaan kijken.

TV Series op onze lijst

Maandagavond

Netflix

Dinsdagavond

Dynasty

Netflix

Woensdagavond

Outlander

Netflix

Donderdagavond

Conversations with a Killer

Netflix

Vrijdagavond

Legion

Disney+

Zaterdagavond

Star Trek: Strange New Worlds

SkyShowtime

Zondagdagavond

House MD

Prime Video

Better Call Saul om de week te beginnen

De eerste dag van de week is altijd het lastigste. Daarom kijken we op maandag een steengoeie serie. Dat begon jaren geleden met Mad Men, omdat dat een beetje een kantoor-gevoel had. Alleen dan een stuk ongemakkelijker dan op onze werkplekken. Daarna stapten we over op Breaking Bad, dat zo bizar was dat onze maandag ineens een stuk prettiger leek. Nu kijken we de spinoff Better Call Saul. De verhalen zijn onvoorspelbaar en elke scene ziet er zo mooi uit. Ik hou wel van het langzamere verteltempo. Ik zal wel eens een langer berichtje schrijven over de serie.

Als we een beetje tijd over hebben, dan kijken we graag iets korts terwijl we lekker op de bank hangen. Dat kan zijn bij het ontbijt, of de lunch, of vlak voor we gaan slapenl Ik weet dat ‘ze’ zeggen dat je beter geen tv kan kijken voor je gaat slapen, maar ik slaap er juist beter op als ik iets calms en rustigs gezien heb. Liever niet iets in de categorie horror.

Ontbijt

Malcolm in the Middle

Disney+

Lunch

Superstore

Netflix

Voor het slapen gaan

The Golden Girls

Disney+

Sitcoms tussendoor

Zo’n twintig minuten aflevering is perfect voor het ontbijt of de lunch. En om eerlijk te zijn, ook wat vrolijker dan wat ik eerst deed: het nieuws kijken. Malcolm in the Middle is bijvoorbeeld een gezellige start van de dag. Het is een tv serie die ik gemist heb toen het net uit was. En hoewel we zelf geen kinderen hebben, zit er veel herkenbaars in (we hebben natuurlijk Kitten Chaos en de Stresskip Chihuahua). De twee ouders van het gezin hebben het lastig genoeg met rekeningen, werk en de familie. En we kunnen ons ook in de kids verplaatsen. Mijn innerlijke kind wordt aangesproken en doet me wensen dat ik als puber iets meer geintjes had uitgehaald …

Looking at our schedule, it’s nice to see we are mainly still watching Netflix. Depending on how it goes with SkyShowtime and Star Trek series, this can change. Hopping from one provider to another doesn’t really suit me, as I don’t like binge watching. For instance, if I wanted to watch all of Malcolm in the Middle in a month, I’d be bored with it. I like variety, which is why this weekly schedule suits me so well.

Als ik naar ons weekschema kijk, zie ik wel dat we voornamelijk Netflix kijken. Even kijken hoe het gaat et SkyShowtime en Star trek, want dat kan veranderen. Ik zie ons niet streamingdienst hoppen en een maandje te gebruiken om alles te zien wat we willen. Dat lijkt te veelop bingen. En ik hou juist van variatie. Gek genoeg is dat precies wat dit wekelijkse schema ons geeft.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *