Het is best een tijd geleden dat we naar de bioscoop zijn geweest. Ik denk dat Dune (2021) de laatste film is geweest in de bios. Dus misschien gaan we al snel weer op ons jaarlijkse bezoekje. Er zijn wel wat films waar ik mijn oog op liet vallen om op het grote scherm te zien. Maar aangezien onze tv nu ook al zo groot is als ons jaren ’70 projectiescherm … is het allemaal nogal relatief. Technologie is geweldig. Hier zijn wat trailers van films die ik wel wil zien.

Black Panther: Wakanda Forever

Black Panther hebben we in een moderne bioscoop in Amsterdam gezien. Niet mijn favoriete bioscoop. Dat is namelijk Tuschinsky. Maar ik verwachte meer comfort van een nieuwe bios. Helaas waren er alleen nog plaatsen op de voorste rij, aan de rechterkant. En daardoor zat ik de hele film schuin omhoog te kijken. Ik had een paar dagen last van mijn nek. De nieuwe film, Wakanda Forever, zou ik wel graag willen zien, maar dan op een comfortabele plek.

Ik zou niet kunnen zeggen of Wakanda Forever te volgen is als je de eerste film niet gezien hebt. Ik denk het wel, ook al mis je misschien een paar details. Wakanda, een fictief land in het Marvel universum, heeft zijn koning en verdediger verloren. En het land is in rouw om Black Panther. Maar dan komt er een nieuwe dreiging op uit de diepte. Kunnen de mensen in Wakanda een nieuwe verdediger vinden of zullen ze door hun oude vijanden worden overwonnen?

Matilda the Musical

De film Matilda the Musical is geen remake met liedjes. De oorspronkelijke film was gebaseerd op het nog oorspronkelijkere boek van Roald Dahl (ga maar lezen). Deze musical is gebaseerd op de theater musical. En die productie is omgetoverd naar een film. Met liedjes, dus wel.

Elke boekenwurm houdt van dit verhaal. Een jong meisje, heel anders dan haar ouders, houdt van lezen en leren. Ze is erg slim. Maar volwassenen houden niet zo van slimme kinderen, dus wordt ze naar en speciale school gestuurd met vreselijke leraren. Behalve eentje. Want op elke school is altijd minimaal één leraar die geweldig is. Hoe komt Matilda deze schooltijd door? Met elegantie, humor en slim zijn.

Confess, Fletch

Chevy Chase maakte in de jaren 80 twee films als Fletch. Maar de Amerikaanse komiek is nu wat ouder. In deze nieuwe film wordt Fletch gespeeld door Jon Hamm, die je misschien wel kent van Mad Men. Dat zou best wel een goeie keus kunnen zijn, want alles waar ik Jon Hamm in heb gezien vind ik briljant (zie bijvoorbeeld Black Mirror). Ik kan niet terugvinden of en wanneer deze film in Nederland in de bioscoop komt, dus ik moet waarschijnlijk wachten tot het gestreamd wordt.

Fletch, een voormalig journalist die nu detective is, reist naar Italië om een gestolen Picasso schilderij terug te vinden. Maar dan vindt hij een dood lichaam. Ik vermoed dat er een paar verdachten zijn en dat Fletch probeert uit te vinden wie het gedaan heeft. Kan een vermakelijke film zijn, maar dan waarschijnijk thuis op de bank – comfortabel.

Violent Night

Kerstmis komt elk jaar weer en elk jaar brengt ons ook weer een kerstfilm of twee. Mijn favoriete kerstfilm is National Lampoon’s Christmas Vacation (met Chevy Chase, trouwens). En misschien op de tweede, of derde, plaats Elf. Kan Violent Night Elf van die plek stoten? Waarschijnlijk wel. Ik bedoel: het is nogal gewelddadig.

Een groep huurlingen nemen een familie in gijzeling net op het moment dat Santa Claus in de buurt is. Santa voelt zich geroepen om de familie te bevrijden en het kerstfeest te redden. Het wordt gewelddadig (violent). En weet je? Beverly D’Angelo speelt ook in deze film. Zij speelde de moeder in Christmas Vacation. Wauw. Connecties!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *