Ons avondritueel is simpel: we kijken een korte comedyserie of sitcom voor we gaan slapen. Het is kort en grappig, en het helpt bij het ontspannen. De sitcom is voor ons het einde van de dag. We hebben van alles gezien: Friends, M*A*S*H, Community, maar laat me je 6 streaming tips geven en één serie die hopelijk snel via streaming wordt aangeboden.

Family themed tv series

Malcolm in the Middle – Disney+. Ik dacht echt dat deze serie uit de jaren 90 was, maar het is iets nieuwer: uit de jaren 00. Nog steeds best oud. Maar nog steeds er grappig. Malcolm is een slimme jongen, die met zijn ouders en eem oudere en jongere broer in een doorsnee huis woont. De oudste broer is naar de militaire academy gestuurd omdat hij zich niet netjes gedroeg. De drie overgebleven broers zijn ook geen makkelijke kinderen, maar gaan als een tornade door het leven. Hoeveel gekke ideeën kun je uitvoeren? Veel. Het mooie aan deze serie is dat ons eigen leven ineens heel kalm, gezellig en rustig lijkt.

Frasier – dvd box (voor nu). Waarom blijven we terugkeren naar Frasier? Omdat het de perfecte comedy is voor ons. Frasier, een snobberige radiopsychiater en zijn broer Niles, een snobberige psychiater met een echte praktijk, zijn samen een beetje verantwoordelijk voorm hun vader, een gepensioneerde politieagent. Ze hebben zo weinig met elkaar gemeen, zou je denken. Toch is er iets wat ze bindt. Misschien is het Eddie de hond van hun vader (nee, dat is het niet. Het is hun moeder, die overleed toen de broers jong waren). Dan is er ook nog de wat eccentrieke fysiotherapiste/huishoudster Daphne, die alles bij elkaar houdt. Het is een heerlijk show waar we nog steeds niet op uitgekeken zijn (de serie hebben we nu 3x in z’n geheel gezien).

Girls in tv series

The Golden Girls – Disney+. Dit is oud. Toen het oorspronkelijk werd uitgezonden was het ongewoon omdat alle personages door oudere vrouwen gespeeld werden (als in: boven de 50 …). De dames wonen met zijn viere in Miami en leven hun beste leven. Ik was net een tiener toen dit werd uitgezonden en had er niet zo heel veel mee. Waarom zou ik iets hebben met ouwe Amerikaanse vrouwen? Nu stel ik het op prijs dat de serie lekker voorspelbaar en rustig is, maar ook dat er nog steeds relevante onderwerpen voorbij komen. Ik word hier heel lekker slaperig van.

Derry Girls– Netflix. Andere meiden (geen ‘golden’, maar teenagers) in de jaren ’90. Deze serie speelt in de tijd van de ’troubles’ in Noord_ierland en hoe het de levens van normale tienermeiden beinvloedde. Er zit ook een Engelse jongen in de serie, maar die wordt niet serieus genomen. De meiden zitten op een school die door nonnen gerund wordt. Het is een grappige serie. Dat kan ook niet anders, want de levens van de tienermeiden zijn gewoon grappig (zelfs als je leven raar in elkaar zit). Er zou altijd iets moeten zijn in je leven waar je later in je leven om kan lachen.

Ensemble cast tv shows

Superstore – Netflix (and Prime Video). In Nederland hebben we geen grote winkels met levensmiddelen en allerlei andere produkten. Maar deze serie brengt wel herinneringen terug voor mij, aan de tijd dat ik in een winkel werkte. Ook al was dat een heel ander soort winkel. De serie heeft veel verschillende personages, het is dus een ensemble cast. Van de naieve manager tot de lieve tienermoeder die er soms niet helemaal bij is. Daardoor zijn de grappen lekker afwisselend en soms voorspelbaar. Maar ik kan hier wel vaak om lachen.

Star Trek: Lower Decks – Prime Video (for now). Een comedy tekenfilm met een echt Star Trek thema, met Star Trek grappen, en achtergrond en bovenal: veel humor. Ahhh, dit is hét, voor mij. Ook voor non-fans kan dit een leuke tekenfilm zijn, waar vooral science fiction clichés op de hak worden genomen. In de basis is dit een tekenfilm over vriendschap en een beetje afwijken van de norm. Ook als je geen fan bent, kun je hier om lachen (en dat stiekem toch Star Trek fan worden …)

Great News – Netflix. Een jonge vrouw droomt er van om een tv journaliste of acnhor te worden. Dan krijgt haar moeder een rol als stagiaire bij haar tv netwerk. Stel je voor dat je met je moeder moet samenwerken, die ontzettend moedert, alles over je tienerjaren weet en die geen grenzen kent. Ik vond dit een grappige serie. Echt een feel-good sitcom, met een beetje romantiek, gekke situaties en misverstanden en zelfs een beetje slapstick hier en daar.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *